top of page

ANÀLISIS D'ANUNCIS PUBLICITARIS

ANÀLISIS D'ANUNCIS PUBLICITARIS

A partir d'unes pautes que hi ha penjades en el blog d'audiovisuals he agut d'analitzar 4 anuncis diferents. Dos eren de vídeo i els altres dos eren gràfics. També havia de ser un de dolent i un de bo.

Aquest exercici m'ha servit molt perquè ara cada cop que veig un anunci puc veure analitzar com l'han fet i quin missatge volen trannsmetre.

Anunci bo

En aquest anunci veiem a un grup d’amics, suposem que és un pis d’estudiants, i un pregunta que hi ha per menjar. Llavors, un dels quatre amics que té una guitarra a les mans, proposa dos idees cantant amb la guitarra; la primera, entrapa de truita i la segona, croquetes de pollastre. No els hi convenç la idea. Llavors, David Bisbal, un cantant molt famós d’Espanya, proposa la idea de fer uns Yatekomo que són uns fideus de menjar preparat que és el que estan anunciant. Proposa la idea cantant i això fa que és creï una melodia molt característica.
 

Hi ha 18 plans diferents en un anunci de 20 segons, això fa que l’anunci sigui molt dinàmic. Ens els plans podem veure clarament el que he explicat abans. Primer veiem al grup d’amics que no es decideixen de que fer per menjar. Llavors, veiem un primer pla del David Bisbal proposant de menjar Yatekomo, la proposta la fa cantant. Finalment, veiem diferents plans detall del producte cuinant-se. 
 

En relació a la música veiem que en aquest anunci té un pes molt important. Al principi s’escolta al noi de la guitarra cantant i proposant les idees per menjar. Després, hi ha un moment que no hi ha música i s’escolta als personatges parlant. Seguidament, David Bisbal canta “Yatekomo, Yatekomo” amb una melodia de fons. Quan acaba de cantar la melodia segueix i s’escolta una veu en off que va dient característiques del producte. Per últim es torna a escoltar a David Bisbal canta “Yatekomo, Yatekomo”.
 

D’efectes sonors en trobem només dos; quan tanca la nevera i el soroll del ganivet tallant la pastanaga. Com bé he dit abans crec que la música té gran importància en el anunci perquè casi tota l’estona hi ha; i apart, crec que la música ha de ser important perquè han escollit posar a una cantant famós a l’anunci per tant, la música ha de ser bastant important.
 

En aquest anunci s’està enunciant una marca de fideus japonesos de menjar preparat. Aquesta marca s’anomena Yatekomo. El missatge que vol transmetre és que si no saps que fer-te per menjar, Yatekomo és la millor opció perquè és fàcil de preparar, és saludable i està boníssim. Aquest anunci, crec que està dirigit a un públic de mitjana edat, entre els 21 i els 30 anys. Crec que es dirigeix aquest públic perquè normalment en aquestes edats és quan la gent s’acostuma a independitzar i a més a més va perfecte perquè durant aquesta etapa normalment la gent va molt atabalada i té molta feina i aquest menjar va perfecte perquè és molt fàcil de preparar.
 

En el anunci veiem que la il·luminació és perfecte per tant, podem imaginar que l’hauran gravat en un estudi i no en un pis de veritat. Veiem que tant l’arquitectura com la roba dels personatges i els personatges són coses normals que podríem portar qualsevol de nosaltres en el nostre dia a dia. Per tant, aquest anunci representa el món d’avui en dia. De personatge apareixen 4 que són els principals i un altre que surt només un tros molt petit, que apareix quan mou el focus. Llavors, com he dit abans els quatre personatges principals van vestits amb roba normal, la que podríem portar qualsevol de nosaltres.
 

Per acabar, aquest anunci és el que he triat jo com a bo per diferents motius. Primer, surt un personatge famós en el anunci i això fa que la gent recordi l’anunci amb més facilitat. En segon lloc, la melodia és molt característica i és fàcil de recordar. Per últim, és una anunci curt però està molt clar el producte que se’t ven i l’estètica està molt ben cuidada.

Anunci dolent

En aquest anunci veiem al Leo Messi que està a la secció de pans d’un supermercat i està agafant el pa Bimbo. Llavors, apareix Eduard Punset, un científic molt reconegut en el seu moment, i li pregunta a Messi si menja pa. Messi  li respon que si i que menja el pa Bimbo natural. Després, torna aparèixer Messi dient perquè és bo menjar pa. En al seu moment van aparèixer diferents estudis dient que menjar pa era dolent per la salut. Per aquest motiu, posen a un científic tant important en el seu moment com és Eduard Punset i a una de les persones més famoses de la història que és Messi. Posant aquests dos personatges fa que la gent es fixi més amb el anunci i mengi més pa.
 

Hi ha 16 plans diferents. Els primers plans és veu a Leo Messi i a Eduard Punset parlant en un supermercat sobre si en Messi menja pa o no. Després, apareix un pla on t’indiquen que tot el que porta aquest pa és natural i no porta res artificial. Finalment, torna aparèixer en Leo Messi menjant pa a casa seva i dient l’eslògan “comeràs pan.... sin ecusas!”.
 

En aquest anunci el so principal és l’Eduard Punset i en Leo Messi parlant. Després, s’escolta una veu en off donant característiques més específiques sobre el pa. Durant tot el anunci s’escolta una melodia molt fluixa que sona de fons. És una melodia molt tranquil·la i que va molt lligada amb l’anunci. D’efectes especials només en trobem quan apareixen lletres o quan desapareixen coses. En aquesta publicació la música no té un pes gaire important, el que si que és important és el que parlen els personatges.
 

En aquesta publicació s’està anunciant un pa natural de la marca Bimbo. El missatge que vol transmetre la marca és que el pa que fan ells és un pa natural, bo i saludable. Per tant, diuen a la gent que si mengen pa, mengin el seu perquè és natural i no és perjudicial per la salut. Va dirigit a un públic molt extens. La franja d’edat seria dels 10 anys als 35 anys.
 

El món que és reflecteix en el anunci és una representació bastant realista del món en el que vivim. L’única part més fantàstica és quan apareix la mascota de Bimbo que està feta en 3D i és veu clarament que és irreal. Els personatges que apareixen són dos personatges molt important i això fa que el que diu l’anunci tingui més visibilitat i més pes.
 

Per acabar, aquest anunci l’he posat com ha dolent perquè crec que li falta com una mica de ritme, és un anunci molt lent. També, és una publicació antiga i la qualitat no és gaire bona. De l’estètica si que hi ha coses que estan bé però crec que l’haurien de cuidar una mica més.

Captura6.PNG

Anunci dolent

Elements de la imatge que es destaquen:

 

Aquest anunci mostra un enquadrament vertical, on trobem un pla general. Destaca la figura d'una persona representada molt esquemàtica i de color negre, aquesta està en situada una mica més a dalt del centre per mostrar així l'altura des de la qual està caient, i la seva posició és encorbada, per marcar més la posició de caiguda. Respecte al color de la figura, en aquest cas el negre mostra la situació de la persona representada, aquesta està com "perduda" o necessita ajuda. Per altra banda, a baix de tot trobem a un grup de gent, també esquemàtica, amb les mans cap a dalt, demostrant així que poden ajudar a aquesta persona, en el cas literal de la il·lustració d'agafar-lo quan ell caigui. Per part del color, aquest grup de gent està representat amb el color blanc, un color que mostra pau, tranquil·litat... Marcant un altre cop la diferència entre la figura i el grup, i com aquesta entitat pot ajudar-la.
 

Com a fons hi trobem un to verdós amb degradat (el centre més fosc i les cantonades verticals més clares). Segons la meva opinió, el color que més destaca d'aquest anunci, és el color de la tipografia, el blanc.

 

Text:

 

L'eslògan de l'anunci "Quan ens necessites hi som", apareix amb una tipografia molt simple i de color blanc, està situada just al damunt de la figura central. Just a sota de la figura central trobem més informació, escrita amb la mateixa tipografia i color, però el tamany és una mica més petit; Tot el text que apareix a l'anunci està centrat. Finalment trobem el logotip, el qual té forma de dues cadires i una taula al mig emmarcades en un quadrat, a la vegada que es pot observar una taula amb cadires, també s'observa la lletra T, inicial de taula, han jugat amb aquests dos elements.

 

 

 

A més a més, a baix de l'anunci trobem l'adreça "www.tercersector.cat" per aquelles persones que vulguin obtenir més informació, la tipografia és la mateixa, però canvia el color, que passa a ser negre i el tamany, que és més petit que la informació extra que apareix a l'anunci, i està en negreta. A la cantonada contrària hi trobem un missatge que t'anima a buscar més informació sobre aquesta entitat, està també en color negre, però sense estar en negreta i aquesta vegada, la mida de la tipografia és inclús més petit que el que hi ha a l'adreça a la cantonada esquerra.
 

I a fora de l'anunci trobem el logotip de la Generalitat de Catalunya, mostrant així el seu suport.

 

Interpretació:

 

La interpretació que hem extret d'aquest anunci és que la persona caient simbolitza a aquelles persones que estan perdudes, i les entitats (el grup de persones) són les que et salven. Tant les imatges com el text, som molt simples, els dibuixos són molt esquemàtics i geomètrics, i el text molt senzill i fàcil de llegir, està centralitzat i la mida de l'eslògan és més gran que la informació extra que proporciona. Hem acabat en la conclusió que aquest anunci està destinat cap a tot el públic, però sobretot a gent de mitjana edat, entre els 35-60. Finalment, aquest anunci transmet valors com el de col·laborar entre tots i ajudar-nos entre nosaltres.

 

Conclusió:

 

Hem denominat aquest anunci com a dolent, ja que tot és molt simple i esquemàtic i els colors utilitzats són molt foscos, fent que aquest anunci sigui molt trist i la gent no es fixi en ell.

Captura7.PNG
Captura8.PNG

Anunci bo

En aquest anunci veiem que l’objecte important és la tassa i esta situada al mig de la imatge. El pla que s’ha utilitzat és un pla zenital. Veiem que la imatge està dividida en dos per una línia diagonal. En la part superior trobem la planta d’on prové e cacau, el cacau sense triturar i per últim, el cacau en pols en un bol. A l’altre meitat, completant el bol hi ha una tassa com la que podríem tenir tots a casa i en ella hi ha cacau barrejat amb llet. En la part superior, el fons és una taula de color marró fosc; en aquest costat predominen les tonalitats marronoses tot hi ha també hi ha el groc del fruit del cacau que destaca molt. En canvi, a l’altre costat tant la tassa com el fons és groc i l’únic marró és el contingut de la tassa. En la part inferior trobem el logotip de Colacao en color blau.

El logotip que s’utilitza és el típic de Colacao en color blau. A sota hi ha l’eslògan que és “Eso tan tuyo” i està de color vermell i en una tipografia simple. El text està situat a la part inferior al costat dret per no destorbar amb els elements de la imatge.

Amb aquest anunci el que ens volen transmetre és que el cacau que utilitzen a la marca Colacao és un cacau pur, natural, que no passa per processos de manipulació de l’aliment i que l’extreuen directament del fruit. Aquesta publicació va dirigida a un públic jove perquè són els que veuen llet i xocolata. Jo posaria una franja d’edat d’entre els 7 i els 15 anys. La relació text i imatge crec que és molt bona perquè el text està fets d’uns color que destaquen molt. Per acabar, crec que aquest es podria considerar com un anunci bo perquè és molt simple i això fa que s’entengui molt bé el missatge que volen transmetre.

bottom of page